Historisk arkiv

- Samarbeidet har aldri vært så godt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var 7.-8. november vert for de nordiske og baltiske forsvarsministerne i Oslo. - Vi har veldig mye igjen for å jobbe sammen, spesielt når det gjelder internasjonale operasjoner, sier forsvarsminister Strøm-Erichsen.

- Samarbeidet har aldri vært så godt

(08.11.06) Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var 7.-8. november vert for de nordiske og baltiske forsvarsministerne som møttes i Oslo. - Det forsvarspolitiske samarbeidet med våre nordiske og baltiske naboer har aldri vært så tett som det er i dag. Fordi vi har mange felles utfordringer, ser vi at vi har veldig mye igjen for å jobbe sammen, spesielt når det gjelder internasjonale operasjoner, sier Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Omvisning
Forsvarminister Anne-Grete Strøm-Erichsen gir sine nordiske kollegaer en omvisning i Forsvarets nye ledelsesbygg (Foto: FMS)

De nordiske forsvarsministerne møtes to ganger i året, for en tett og uformell dialog om felles viktige spørsmål. Nordisk-baltiske forsvarsministermøter avholdes én gang i året for å drøfte forsvarspolitiske emner og samarbeid. Det nordisk-baltiske møtet, hvor altså fem nordiske og tre baltiske land er representert, ble holdt 8. november, i etterkant av møtet blant de nordiske ministrene.

De nordiske landene undertegnet en avtale om videre militært samarbeid. Det ble også anledning til en omvisning i Forsvarets nye ledelsesbygg.

- Jeg er veldig glad for å vise frem dette flotte bygget som jeg er så stolt av til mine nordiske kollegaer. Det er jo også veldig hyggelig at nettopp våre nordiske naboer blir de første gjestene i nybygget, sier Strøm-Erichsen.

Se også felles pressemelding fra det nordisk-baltiske forsvarministermøtet