Historisk arkiv

FD inngår avtale om tilbakebetaling fra Siemens

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Det er oppnådd enighet mellom Forsvarsdepartementet og Siemens AS/Siemens Business Services AS (SBS) om tilbakebetaling av overfakturering.

FD inngår avtale om tilbakebetaling fra Siemens

(18.12.06) Det er oppnådd enighet mellom Forsvarsdepartementet og Siemens AS/Siemens Business Services AS (SBS) om tilbakebetaling av overfakturering.

SBS vil betale 75,6 millioner kroner til Forsvarsdepartementet. Tilbakebetaling avslutter sakens sivilrettslige side overfor Forsvarsdepartementet når det gjelder delavtale 1 .

Departementet anser inngåelse av en slik avtale som et viktig ledd i en prosess som kan lede til normaliserte forbindelser mellom Forsvarsdepartementet og Siemenskonsernet.

Det samlede beløp inkluderer selve overfaktureringsbeløpet på 48,6 millioner kroner hvilket innebærer at det er avdekket overfakturering på ytterligere kr. 11,8 millioner kroner. utover de 36,8 millioner kroner Dalseideutvalget avdekket. Beløpet på 11,8 millioner er i hovedsak relatert til den perioden Dalseideutvalget ikke gransket, det vil si perioden etter 31. mars 2004 frem til 1. desember 2005.

Beløpet inkluderer også overfakturering på 3,1 millioner kroner, også fra den perioden Dalseideutvalget gransket. SBS hevdet overfor utvalget at dette ikke relaterte seg til FISBasis-avtalen, men dette har i ettertid vist seg å være feilaktig. Det samlede beløp inkluderer også merverdiavgift, dekning av departementets saksomkostninger, samt rentekompensasjon

Det er også oppnådd enighet om et felles opplegg for undersøkelser av delavtale 2 og 3 vedrørende henholdsvis drift- og konsulenttjenester. Denne prosessen innebærer at det etableres et felles arbeidsutvalg hvor partene er representert med to personer som på faglig, revisormessig grunnlag skal søke å avklare om det har funnet sted overfakturering i disse delavtalene. Arbeidsutvalget skal ledes av en femte person som skal være nøytral, og som oppnevnes av partene i fellesskap. Partene skal søke å komme frem til et omforent resultat. Ved eventuell uenighet, vil denne få sin løsning i et flertallsvedtak. Partene forplikter seg på forhånd til å respektere et flertallsvedtak.