Historisk arkiv

Forsvarsministeren besøker Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen reiste onsdag kveld for å besøke de norske styrkene i Afghanistan.

Forsvarsministeren besøker Afghanistan

(30.03.06) Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen reiste onsdag kveld for å besøke de norske styrkene i Afghanistan. Etter planen skal hun besøke den norske hurtigreaksjonsstyrken, (Quick Reaction Force – QRF) og det norske feltsykehuset i Mazar-e Sharif, Provincial Reconstruction Team (PRT) Meymaneh samt ledelsen for ISAF (International Security Assistance Force).

Under besøket vil forsvarsministeren også besøke det norske F-16-detasjementet i Kabul og norske stabsoffiserer i ISAF. Møter med representanter for den afghanske regjering og FNs spesialutsending står også på programmet. Dette inkluderer også et møte med den afghanske forsvarsminister Abdurrahim Wardak.

Den NATO-ledete ISAF-styrken har mandat fra FNs sikkerhetsråd. ISAF har som hovedmål å bidra til stabilitet og utbredelse av sentralregjeringens autoritet. For Norges del vil ISAF være hovedinnsatsområdet for norsk militært engasjement i utlandet framover. Norges bidrag til ISAF vil i 2006 bli konsentrert til Nord-Afghanistan.

Norges nåværende bidrag i Afghanistan: Trykk her for nærmere informasjon.