Historisk arkiv

Forsvarsministeren besøkte Ørland hovedflystasjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

28. mars besøkte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen Ørland hovedflystasjon.

Forsvarsministeren besøkte Ørland hovedflystasjon

(28.03.06) 28. mars besøkte forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen Ørland hovedflystasjon. - Det inspirerer meg å se det gode arbeidet som gjøres ute ved avdelingene, sier forsvarsministeren. Som en del av besøket ble det også avholdt møte med ordføreren i Ørland kommune og fylkespolitikere fra Sør-Trøndelag.

Forsvarsministeren på Ørland hovedflystasjon
Statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen blir orientert av sjef 338 skvadron, oberstløytnant Christian Waldermo. Foto: Ørland hovedflystasjon

I tillegg til generelle orienteringer om virksomheten ved Ørland hovedflystasjon, fikk statsråden demonstrert de ulike avdelingenes materiell og utstyr. Under omvisningen ved 138 Luftving, som har ansvar for trening og øving av kampfly, luftvern og basesett til Forsvarets innsatsstyrker, ble det spesielt fokusert på utfordringer knyttet til kompetanse og utstyr ved deltakelse i internasjonale operasjoner.

Som en del av besøket på Ørland møtte statsråden også ordføreren i Ørland kommune. Forsvaret utgjør hjørnesteinsvirksomheten i kommunen og ordføreren understreket betydningen av det gode samarbeidet med Forsvaret på en rekke områder. - Jeg er glad for å registrere det meget godt utviklede samarbeidet mellom Forsvaret og kommunen, uttalte Strøm-Erichsen, og åpnet samtidig for å vurdere videre økonomisk støtte til kommunens kulturhusplaner. I første omgang har Forsvarsdepartementet bevilget 1,5 millioner kroner til prosjektet.

Om Forsvarets fremtid uttalte forsvarsministeren at den videre omleggingen skal gjennomføres i tråd med gjeldende langtidsplan for 2005-2008. Hun viste videre til det arbeidet som er iverksatt gjennom forsvarssjefens Forsvarsstudie 07. I tråd med intensjonen i Soria Moria-erklæringen, skal det også etableres et bredt sammensatt og rådgivende forsvarspolitisk utvalg, som kan bidra til å forberede grunnlaget for en ny langtidsplan for Forsvaret.