Historisk arkiv

Informasjon fra fire kampflyprodusenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet gjennomfører i disse dager flere møter med potensielle kampflyleverandører hvor vår forespørsel om informasjon, som ble sendt ut før jul til disse kandidatene, står sentralt.

Informasjon fra fire kampflyprodusenter

(30.03.06) Forsvarsdepartementet gjennomfører i disse dager flere møter med potensielle kampflyleverandører hvor vår forespørsel om informasjon, som ble sendt ut før jul til disse kandidatene, står sentralt. - Hovedfokuset i den første delleveransen av informasjon vi nå mottar er operative kapasiteter og industrielle muligheter, uttaler statssekretær Espen Barth Eide i Forsvarsdepartementet.

Før jul 2005 ble det fra Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) sendt ut en ”Forespørsel om informasjon” (Request for Information - RFI) til alle de aktuelle kandidatene i kampflyprosjektet - amerikanske Joint Strike Fighter, europeiske Eurofighter, franske Rafale og svenske Gripen.
- Svarene vi nå mottar er svært viktige i de vurderingene om vår fremtidige kampflykapasitet som gjøres i regi av departementet. Operative og tekniske vurderinger er viktig, men for denne regjeringen er også et sterkt fokus rettet inn på de industrielle mulighetene for norsk industri, fortsetter statssekretæren.

- Vi er inne i en svært hektisk prosess relatert til vurderingene om vår fremtidige kampflykapasitet. Informasjonen vi nå har mottatt er viktig i arbeidet som ligger foran oss. De første tilbakemeldingene jeg har fått tyder på at de som skal gjøre denne jobben er fornøyd med kvaliteten på svarene. Jeg vil derfor samtidig rose kampflyprodusentene for innsatsen de har lagt ned i disse svarene, og jeg ser fram til neste og siste delleveranse av informasjon i midten av mai, avslutter Barth Eide.