Historisk arkiv

Julemiddag i Limasol

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm Erichsen sa at hun var svært fornøyd med innsatsen til mannskapet da hun besøkte de norske UNIFIL II-styrkene siste uken før jul.

Julemiddag i Limasol

(22.12.06) Forsvarsminister Anne-Grete Strøm Erichsen sa at hun var svært fornøyd med innsatsen til mannskapet da hun besøkte de norske UNIFIL II-styrkene siste uken før jul.

Det var en strålende opplagt forsvarsminister som besøkte de norske maritime styrkene utenfor Beirut og på basen i Limasol.
Forsvarsministeren i Limasol

  • Det er flott å være her sammen med dere rett før jul, og spise ekte norsk julemiddag. Men det aller beste er å se hvordan dere løser deres viktige oppdrag som del av den maritime UNIFIL-styrken, sa forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen under sin takk for maten-tale.
  • Jobben med å overvåke Libanons kyst, og støtte det libanesiske forsvaret i deres oppdrag i å hindre smugling av våpen til Libanon er et veldig viktig oppdrag. Vi får mange veldig gode tilbakemeldinger på den jobben dere gjør, men det er viktig for meg å selv se hvordan oppdraget løses og hvordan dere har det, sa Strøm-Erichsen.

Tidligere på dagen hadde statsminister Jens Stoltenberg og forsvarsministeren møter med Libanons statsminister, Fouad Siniora. Under møtene tilbød Strøm-Erichsen norsk støtte til å bygge opp den libanesiske kystvakten.
Statsministeren og forsvarsministeren

Norge har lang erfaring fra kystvaktoperasjoner, og jeg er sikker på at mye av den kompetansen vi sitter på kan være nyttig for libaneserne. Vi undersøker derfor hvordan vi best kan tilrettelegge et opplæringsprogram for det libanesiske forsvaret. Særlig på hovedkvartersnivå tror jeg vi kan være til hjelp, avslutter forsvarsministeren, som allerede i januar har planlagt et nytt besøk til Sjøforsvarets styrker i UNIFIL.