Historisk arkiv

Konflikten i Midt-Østen — spørsmål om norsk maritimt bidrag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Jeg vil understreke at det vi gjør nå, er å undersøke hvilke alternative bidrag Norge kan stille dersom det kommer en forespørsel om et norsk militært bidrag og dersom vi velger å delta i en slik internasjonal styrke, sier statssekretær Espen Barth Eide.

Konflikten i Midt-Østen – spørsmål om norsk maritimt bidrag

(01.08.06) Det har vært en del oppmerksomhet rundt mulighetene for et norsk maritimt bidrag til en eventuell fredsstyrke i Midt-Østen.

- Jeg vil understreke at det vi gjør nå, er å undersøke hvilke alternative bidrag Norge kan stille dersom det kommer en forespørsel om et norsk militært bidrag og dersom vi velger å delta i en slik internasjonal styrke. Norge deltar i den internasjonale diskusjonen om dette, men ingen beslutninger er tatt, verken internasjonalt eller nasjonalt. Følgelig har det ikke kommet noen konkret forespørsel, men Norge ønsker å vise positiv politisk interesse for et eventuelt bidrag til fredsarbeidet. Uansett vil en eventuell norsk innsats forutsette tydelig og robust FN-mandat, sier statssekretær Espen Barth Eide.

Det er for tidlig å konkretisere hva et eventuelt norsk bidrag kan bestå i, men vi har god erfaring med bruk av maritime styrker, derfor ser vi nå nærmere på denne opsjonen. De norske MTBene har tidligere operert i Middelhavet, sier statssekretæren.