Historisk arkiv

Revidert statsbudsjett 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Regjeringen har i dag lagt frem revidert statsbudsjett for Stortinget. Nivået på forsvarsbudsjettet for 2006 videreføres.

Revidert statsbudsjett 2006

(12.05.06) Regjeringen har i dag lagt frem revidert statsbudsjett for Stortinget. Nivået på forsvarsbudsjettet for 2006 videreføres.

På Forsvarsdepartementets område foreslår regjeringen blant annet følgende:

Kommuner og fylkeskommuner får utvidet forkjøpsrett til forsvarseiendommer
Kommuner og fylkeskommuner har i dag forkjøpsrett til forsvars­eiendommer for bruk til frilufts- og kulturformål. Regjeringen ser imidlertid at det kan være eiendommer som kommuner og fylkeskommuner vil ønske å kjøpe til andre formål og foreslår derfor i revidert nasjonalbudsjett å gi kommuner og fylkeskommuner en generell forkjøpsrett innenfor EØS-avtalens bestemmelser når forsvarseiendommer legges ut for salg i markedet.

Bevilgningen til vedlikehold av nasjonale festningsverk økes
Det er et betydelig vedlikeholdsbehov ved festningsverkene, og regjeringen foreslår i RNB 2006 at tilskuddet til vedlikehold av nasjonale festningsverk økes med 20 mill. kroner. Utgiftene finansieres ved omprioritering innenfor Forsvarsdepartementets budsjettramme.

Sikkerheten til norske styrker Meymaneh styrkes
Regjeringen informerer i revidert nasjonalbudsjett om at det settes av inntil 150 millioner kroner til sikringstiltak for de norske soldatene i Meymaneh i Nord-Afghanistan. Bakgrunnen er de erfaringer som ble gjort i forbindelse med angrepet mot det norske regionale stabiliseringslaget i Meymaneh
den 7. februar i år. Hovedelementene er etableringen av en ny leir for stabiliseringslaget, samt etablering av en egen vakt- og sikringsstyrke som får ansvar for sikring av selve leiren. Norge vil i tillegg bidra med infrastrukturstøtte for å legge til rette for stasjoneringen av et kompani fra den afghanske hæren i Meymaneh. Utgiftene finansieres ved omprioritering innenfor Forsvarsdepartementets budsjettramme.

Revidert statsbudsjett 2006 – Finansdepartementets oversiktsside

St.prp. nr. 66 (2005-2006) Tilleggsbevilgninger og omprioriteringer i statsbudsjettet 2006Forsvarsdepartementet, se kap. 3.16