Historisk arkiv

- Forsvarets pensjonistforeninger holder forsvarstanken levende

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Forsvarets pensjonistforeninger gjør et høyt verdsatt arbeid. Ikke bare for Forsvarets pensjonister, det sosiale liv og pensjonistenes rettigheter. Dere bidrar også til å bevare forsvarstanken i det norske folk. Dere styrker Forsvarets stilling i samfunnet. Dette sa politisk rådgiver Ragnhild Mathisen i sin tale til årsmøtet i Forsvarets pensjonistforening Oslo.

- Forsvarets pensjonistforeninger gjør et høyt verdsatt arbeid. Ikke bare for Forsvarets pensjonister, det sosiale liv og pensjonistenes rettigheter. Dere bidrar også til å bevare forsvarstanken i det norske folk. Dere styrker Forsvarets stilling i samfunnet.   

Fra venstre; Erling Petter Roalsvig, leder Forsvarets pensjonistforening Oslo, Ragnhild Mathisen, politisk rådgiver Forsvarsdepartementet og Arild Kristensen, leder Forsvarets pensjonistforbund

Dette sa politisk rådgiver Ragnhild Mathisen da hun 22. mars talte under årsmøtet til Forsvarets pensjonistforening Oslo. – Vi legger stor vekt på Forsvarets personell, både de som er i aktiv tjeneste og de som er gått over i pensjonistenes rekker. Vi har ikke minst lagt stor vekt på å styrke oppfølgingen av personell som har deltatt i internasjonale operasjoner.   

Forsvarets pensjonistforening feirer i disse dager sitt 25 års jubileum og i den anledning var politisk rådgiver Ragnhild Mathisen invitert for å dele noe overordende perspektiver på regjeringens sikkerhets- og forsvarspolitikk.

- Vi ønsker at Forsvaret skal fortsette å være en spennende og utfordrende arbeidsplass. Forsvaret skal også sørge for at veteranene får den oppfølgingen de trenger. Derfor har vi satt i verk en rekke ulike tiltak for å styrke denne oppfølgingen. Jeg tror det å ha fokus på personellet er særlig viktig fordi Forsvaret har vært, og fortsatt er i en veldig stor og krevende omstilling, sa Mathisen i sitt foredrag.

Les hele foredraget her