Historisk arkiv

HV-14 – også et eksempel på den vellykkete omstillingen i Heimevernet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøkte tirsdag 12. juni Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt i Mosjøen. Forsvarsministeren anser det for viktig å besøke Forsvarets avdelinger rundt i Norge, og turen gikk altså til HV-14 og Drevjamoen i denne omgang.

Strøm-Erichsen ble ønsket velkommen av Sjefen for HV-14, oberstløytnant Jan-Erik Fransson og generalinspektøren for Heimevernet og generalmajor Bernt Iver F. Brovold. - Drevjamoen garnison fremstår som et moderne kurs- og øvingssenter for HV-14, og vi har grunn til å være stolte over det flotte og vel tilrettelagte anlegget, med skyte- og øvingsområdene så tett på leiren, fremholdt forsvarsministeren under sitt besøk.

HV-14 strekker seg fra Nord-Trøndelags grense i sør til Tysfjord i nord. Strøm-Erichsen ble vist rundt på leieren og fikk en orientering om distriktets aktiviteter. Hun fikk også hilse på deltakerne ved troppsjefkurset som ble arrangert mens hun var der.

Heimevernet har gjennomgått en betydelig omstilling, og skal innrettes mot nye og fremtidige nasjonale trusler i rammen av det moderne samfunn og organiseres i en styrkestruktur på ca. 50000 personell inndelt i henholdsvis Innsats-, Forsterknings,- og Oppfølgingsstyrker. Strøm-Erichsen roste Heimevernet for en vellykket omstilling.

– Heimevernet er en av de største suksesshistoriene i forbindelse med Forsvarets omstilling, påpekte Strøm-Erichsen. - Nå gjelder det å få fylt opp den nyetablerte strukturen med kvalifisert personell og få øvd HV-avdelingene. Det jeg har sett her på Drevjamoen, og ellers når jeg har besøkt Heimvernets avdelinger, styrker meg i troen på at dette skal vi klare.

Som resultat av omstillingen, leverer Heimvernet avdelinger i skarpe oppdrag. Innsatsstyrke Heron hadde nettopp kommet tilbake fra Øvelse Nidaros i Trondheim. Innsatstyrken er HV- 14's spydspiss og rommer ca. 300 befal og soldater.