Historisk arkiv

Ny giv i det nordiske forsvarssamarbeidet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen deltok tirsdag 29. mai på nordisk forsvarsministermøte i Sandhamn utenfor Stockholm. – Bredden og dybden i det nordiske forsvarsamarbeidet har aldri har vært større, sa Strøm-Erichsen under møtet.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen deltok tirsdag 29. mai på nordisk forsvarsministermøte i Sandhamn utenfor Stockholm. – Bredden og dybden i det nordiske forsvarssamarbeidet har aldri har vært større, sa Strøm-Erichsen under møtet.

Finlands forsvarsminister Jyri Häkämies, Danmarks forsvarsminister Søren Gade, Norges forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, Sveriges forsvarsminister Mikael Odenberg og Islands ambassadør Guðmundur Árni Stefánsson. (Foto: Försvarsdepartementet, Sverige)

På dagordenen stod blant annet videreutvikling av det nordiske samarbeidet. Av saker de nordiske forsvarsministrene diskuterte var muligheter for felles nordisk støtte til kapasitetsbygging i Afrika, Russland og samarbeid i internasjonale operasjoner. Forholdet mellom EU og NATO, samt sivil-militært samarbeid stod også på dagsordenen.

Forsvarsministeren har stor tro på at Norge i fremtiden vil jobbe enda tettere sammen med de nordiske landene. - På stadig flere felter ser vi en aktiv søken etter felles fremtidsløsninger. Det har kommet en ny dynamikk inn i det nordiske forsvarssamarbeidet, sier Strøm-Erichsen.

Foruten den norske forsvarsministeren deltok Sveriges forsvarsminister Mikael Odenberg, Finlands forsvarsminister Jyri Häkämies og Danmarks forsvarsminister Søren Gade. Island ble representert av ambassadøren Guðmundur Árni Stefánsson. Det er i år Sverige som innehar ordførerrollen i det nordiske forsvarssamarbeidet.

Les kronikken ”Ny giv i nordisk forsvarssamarbeide” her