Historisk arkiv

Åpnet dialogkonferanse om ytringsklima og varsling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen åpnet onsdag konferansen med følgende ord: - Dialog er en sentral når vi i dag setter et ekstra søkelys på Handlingsplan for Holdninger, Etikk og Ledelse.

Dialog stod i fokus under Forsvarsdepartements konferanse om ytringsklima og varsling i forsvarssektoren. Konferansen ble arrangert over to dager. Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen åpnet onsdag konferansen med følgende ord: - Dialog er en sentral når vi i dag setter et ekstra søkelys på Handlingsplan for Holdninger, Etikk og Ledelse.


Foto: Jon Anders Skau, Forsvarets mediesenter

 Konferansedeltakerne, som bestod av toppledelsen og ansatte fra hele forsvarssektoren fikk høre en engasjert statsråd som oppfordret til at alle ansatte, og spesielt ledere, må gå foran som gode eksempler i dette viktige arbeidet. Strøm-Erichsen understreket at det krever kontinuerlig fokus og innsats. Samtidig skrøt hun også av de mange gode tiltakene og den kompetansen som allerede finnes innenfor arbeidet med etikk. 

Forsvarsministeren lanserte Handlingsplan for Holdninger, Etikk og Ledelse i september 2006, og årlige dialogkonferanser er et av tiltakene denne planen etablerer. Hensikten er å skape større bevissthet i forsvarssektoren rundt ansattes egne holdninger og egne bidrag til en god jobbkultur og et godt ytringsklima.

Deltakerne fikk faglig påfyll, men ble også utfordret på vanskelige temaer som skapte debatt og engasjement. En viktig hensikt med konferansen er å dele refleksjoner og erfaringer rundt temaer knyttet til ytringsklima og varsling.
- Det er bra at varslere får et lovvern. Men det er enda viktigere at vi videreutvikler en kultur med åpenhet der kritikkverdige forhold tas opp, diskuteres og løses, var Strøm-Erichsens budskap til salen. Retningslinjer og tiltak må følges av at organisasjonen hele tiden jobber aktivt med holdninger og atferd, og denne konferansen var et viktig tiltak i så måte.