Historisk arkiv

- Vi prioriterer Forsvaret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var blant foredragsholderne da Norges Forsvarsforening hadde landsmøte i Molde 5. – 7. juni. Temaet for foredraget var ”Forsvarets utfordringer – hvordan innretter vi Forsvaret for å møte dem?”.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var blant foredragsholderne da Norges Forsvarsforening hadde landsmøte i Molde 5. – 7. juni.

Temaet for foredraget var ”Forsvarets utfordringer – hvordan innretter vi Forsvaret for å møte dem?”.

Nordområdene
Strøm-Erichsen la stor vekt på at Forsvarets utfordringer har endret seg de senere år, og vektla naturlig nok de økende utfordringer i nordområdene. Hun la også vekt på de sikkerhetspolitiske utfordringer som er knyttet til fremveksten av nye stormakter, klimautfodringene, internasjonale operasjoner samt ivaretakelse av Forsvarets medarbeidere.

Fokus på oppbygging
Statsråden presiserte at vi møter disse utfordringene ved å prioritere Forsvaret.
- Vi har helt siden vi tiltrådte hatt fokus på oppbygging – ikke nedbygging av Forsvaret. Dette gjelder både når det personell og materiell. Og vi har, i nært samarbeid med forsvarssjefen, hatt fokus på å skape balanse mellom oppgaver, struktur og ressurstilgang, påpekte hun.

Hun la videre vekt på den betydelige styrking av Forsvaret i nord som har funnet sted de senere år, det norske initiativet knytte til NATOs nærområder samt det sterke fokuset på internasjonale operasjoner.
- Jeg tør å si at vi nå - etter tiår med grunnleggende omstilling - er i ferd med å skape det forsvaret som kan møte sine utfordringer på en god måte, avsluttet statsråden.

Link til foredraget finner du i høyre marg.