Historisk arkiv

Tidligere PRT- og kontingentsjefer møtte statsråden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Det har vært meget nyttig for meg å møte offiserene, som har mye kunnskap og erfaringer. Vår innsats i Afghanistan er meget viktig, og jeg må lytte på tilbakemeldinger for å kunne gjøre situasjonen for våre soldater best mulig, sier forsvarsminister Grete Faremo.

- Det har vært meget nyttig for meg å møte disse offiserene, som har mye kunnskap, erfaringer og rutine. Vår innsats i Afghanistan er meget viktig, og jeg må lytte på det som kommer av tilbakemeldinger for å kunne gjøre situasjonen for våre soldater best mulig, sier forsvarsminister Grete Faremo.

 

Forsvarsministeren og tidligere AFG-sjefer. Foto: Forsvarsdepartementet.
F.v. Oberst Arne Opperud, oberst Gjermund Eide, oberstløytnant Ivar Knotten, oberst Ole-Asbjørn Fauske og forsvarsminister Grete Faremo.
   

Kompetansenivået rundt Norges operasjoner i Afghanistan var høyt på forsvarsminister Grete Faremos kontor på fredag den 13. november. Som et ledd å få best mulig innsikt i situasjonen i Afghanistan hadde statsråden invitert tidligere kontingent- og stabiliseringslag (PRT)-sjefer til en samtale på sitt kontor.

Faremo har vært forsvarsminister i en snau måned, og i løpet av disse ukene har hun fått store mengder informasjon om Forsvarets mange oppdrag, virksomheter og operasjoner.  For å få førstehåndsinformasjon om situasjonen og forholdene i Afghanistan inviterte hun de tidligere PRT-sjefene oberst Arne Opperud og oberstløytnant Ivar Knotten sammen med tidligere kontingentsjef (NCC) Ole-Asbjørn Fauske og påtroppende NCC oberst Gjermund Eide til en samtale på hennes kontor.

- Jeg ønsker å få mest og best mulig informasjon i forhold til vårt engasjement i Afghanistan, og dere sitter med førstehånds kunnskap om akkurat dette, sa statsråden til offiserene.

Lytter til tilbakemeldinger
På møtet var også forsvarssjef Harald Sunde og departementsråd Erik Lund-Isaksen. Samtalen var uformell og dreide seg om alle sider ved oppdraget i Afghanistan. Kartet på bordet ble flittig brukt i beskrivelsene av situasjonen.
- Jeg har fått et godt inntrykk av situasjonen sett fra våre soldaters ståsted. Det har vært meget nyttig for meg å møte disse offiserene som har så mye kunnskap, erfaringer og rutine. Vår innsats i Afghanistan er meget viktig, og jeg må lytte på det som kommer av tilbakemeldinger for å kunne gjøre situasjonen for våre soldater best mulig, sa forsvarsministeren etter møtet.

Viktig debatt
Statsråden berømmet også offiserene for deres deltagelse i den offentlige debatten.
- Jeg mener det er viktig at offiserer i Forsvaret deltar i den offentlige debatten. Jeg leste oppslaget i Aftenposten etter konferansen i Indre Troms, og det var et meget godt eksempel på en slik deltagelse. Det er også sunt at også kommer konstruktive kritiske innspill, det gjør at vi får en god debatt, sa forsvarsminister Grete Faremo.