Historisk arkiv

Besøk av rumensk statssekretær

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Espen Barth Eide hadde tirsdag 10. mars besøk av sin rumenske kollega Bojdan Mazuru. Sentralt under møtet sto blant annet NATOs videre utvikling.

Romanias statssekretær Bodjan Mazuru og statssekretær Espen Barth Eide
Statssekretær Bodjan Mazuru og statssekretær Espen Barth Eide

I tillegg ble det norske nærområdeinitiativet og ikke minst situasjonen i Afghanistan diskutert.

Statssekretærene diskuterte også utfordringene på Balkan, det regionale samarbeidet og utfordringene ved Svartehavet. – Vi var enige om å fortsette arbeidet for reform og integrasjon ift landene på Vest-Balkan, påpeker statssekretær Espen
Barth Eide.

Fokus på NATOs nærområder
-Romania er positive til det norske nærområdeinitiativet, som vektlegger behovet for å prioritere hele bredden av NATOs oppgaver, sier statssekretæren. - Dette inkludert både operasjoner langt hjemmefra og utfordringene i NATOs nærområder, herunder blant annet nordområdene og områdene rundt Svartehavet, presiserer han.

Behov for helhetlig strategi
Det var også enighet om behovet for en helhetlig strategi i forhold til vår innsats i Afghanistan, samt at EU og andre institusjoner og organisasjoner må ta større ansvar for utviklingen i samarbeid med NATO. - Behovet for et større fokus på trening og opplæring av det afghanske politi samt på en generell styrking av den afghanske sikkerhetssektoren ble også vektlagt, avslutter Barth Eide.