Historisk arkiv

Diskuterte videre samarbeid med Serbia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Norge er svært tilfreds med samarbeidet med Serbia. Det er spesielt gledelig at vi har lykkes å få på plass et felles bidrag til FNs operasjon i Tsjad, sa statssekretær Espen Barth Eide da han fikk besøk av sin serbiske kollega Zoran Vesic fredag.

- Norge er svært tilfreds med samarbeidet med Serbia. Det er spesielt gledelig at vi har lykkes å få på plass et felles bidrag til FNs operasjon i Tsjad, sa statssekretær Espen Barth Eide da han fikk besøk av sin serbiske kollega Zoran Vesic fredag.


Foto: Forsvarsdepartementet
Statssekretærene Espen Barth Eide og Zoran Vesic snakket om videre samarbeid. 

Den serbiske statssekretæren er i Norge først og fremst for å møte og inspisere de serbiske styrkene som skal til Tsjad og jobbe ved det norske feltsykehuset i andre kontingent. Serbia deltar med fem personer i første kontingent i Tsjad, og vil delta med 21 personer i andre kontingent. 17 av disse er medisinsk personell. 

- Vi setter stor pris på samarbeidet med Serbia, og ønsker å fortsette dette. Vi vil også se på andre muligheter for samarbeid, enten i form av en forlengelse av bidraget til Tsjad, eller i andre FN-operasjoner, sier Espen Barth Eide.

Norge er involvert i en rekke prosjekter til støtte for forsvarsreform i Serbia. De viktigste samarbeidsområdene er sanitetssamarbeid, utdanning og kompetanseheving innen deltakelse i internasjonale operasjoner, omskolering av overflødig militært personell, støtte til forsvarsplanlegging, kommunikasjonsreform og digitalisering av forsvarsarkivene.

- Norge er klare til å videreføre støtten til reform av det serbiske Forsvaret. Vi synes også det er gledelig at den serbiske regjeringen ønsker et tettere samarbeid med NATO, og vil gjerne tilrettelegge for dette, sier Barth Eide.