Historisk arkiv

Forsvarsdepartementet gratulerer Kongsberg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Kongsberg Gruppen har fått i oppdrag å levere luftvernsystemet NASAMS II til det finske forsvaret. – Vi vil gratulere Kongsberg Gruppen. Dette er en fjær i hatten for norsk teknologiutvikling, sier statssekretær Espen Barth Eide.

Finlands forsvarsdepartement sendte i dag ut en pressemelding om at Kongsberg Gruppen har fått i oppdrag å levere luftvernsystemet NASAMS II til det finske forsvaret. – Vi vil gratulere Kongsberg Gruppen. Dette er en fjær i hatten for norsk teknologiutvikling, sier statssekretær Espen Barth Eide.

Det norske luftforsvaret har brukt NASAMS II systemet siden 2007. - I lys av det utvidete nordiske forsvarssamarbeidet er det derfor svært gledelig at Finland har valgt Kongsberg NASAM II system til sitt fremtidige luftvern, sier Barth Eide - Dette er også et godt eksempel på det etablerte samarbeidet mellom Forsvaret og industrien slik dette ble nedfelt i Stortingsmelding 38, og det er ikke minst også en flott fjær i hatten for norsk teknologiutvikling som Kongsberg er en av våre fremste representanter for.