Historisk arkiv

Støtte til nytt veteranmonument i Sandefjord

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen gir økonomisk støtte til et nytt veteranmonument i Sandefjord.

- Det er et prisverdig initiativ som er tatt og det er en glede å kunne støtte prosjektet med 50.000 kroner, sier forsvarsministeren. De som står bak planene om monument er Norges Veteranforbund for internasjonale operasjoner (NVIO), avdeling Sandefjord og Nordre Vestfold. Dette skal være et monument for veteraner fra internasjonale operasjoner under FN eller NATO flagg.

- En av de store sakene i min tid som forsvarsminister har vært veteransaken. Det har vært viktig for regjeringen og for meg å gi veteranene den anerkjennelsen og de rettighetene de har krav på. Jeg mener at vi nå har gjort med veteranmeldingen og endringene i personell-loven. Derfor er det også viktig støtte oppsettingen av et monument i Sandefjord over veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner. Jeg gleder meg til å se monumentet ferdig, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Det er mange lokale bidragsytere som gjør oppsettingen av monumentet mulig, og Sandefjord kommune har vær positive til, og aktive i planarbeidet.
-Dette viser et stort lokalt engasjement og det er meget positivt for veteransaken. Det gjør det også lettere å kunne bidra fra vår side, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Etter planen skal monumentet plasseres i Kirkeparken og avdukes på FN-dagen 24.oktober i 2009.