Historisk arkiv

Deltok på veteranseminar i Windsor

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsministeren deltar i dag på veteranseminar på Windsor Castle. - Å få delta på dette seminaret blir en kilde til glede for meg.

- Å få delta på dette seminaret blir en kilde til glede for meg. Ikke minst fordi jeg som datter av en krigsveteran med erfaring som KZ fange vet hvor viktig historiekunnskap  - og ikke minst historieformidling  - er, sier forsvarsminister Grete Faremo på vei til Windsor Castle.


Forsvarsministeren ser frem til veteranseminaret på Windsor Castle. 
Fotograf: Christian Nørstebø, F

Flere veteraner deltar denne uken på en tur til England i regi av bladet F (Forsvarets Forum). Programmet er laget for å hedre mennesker som har ofret mye for freden, og samtidig gi inspirasjon og kunnskap til soldater i førstegangstjeneste. Derfor følger også fem soldater opplegget. Blant de mange spennende arrangementene, arrangeres det fredag 14. mai et veteranseminar på Windsor Castle. Der skal veteranene fortelle om sin krigsinnsats, og fem norske historikere skal holde foredrag om krigens betydning for samspillet mellom Norge og England. 

- Ingen kan bedre enn veteranene selv forklare hva som virkelig skjedde under krigen, og hvorfor det aldri må skje igjen, sier forsvarsministeren. Derfor er seminaret noe hun virkelig gleder seg til.

 


Grete Faremo hilser på veteranene på vei til veteranmiddagen på krysseren Belfast som ligger i Themsen ved London Bridge.
Fotograf: Christian Nørstebø, F