Historisk arkiv

Diskuterte veteraner med dansk forsvarsminister

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Grete Faremo hadde i går besøk av sin danske kollega, forsvarsminister Gitte Lillelund Bech. De diskuterte blant annet utviklingen og samarbeidet i Afghanistan og ivaretakelse av veteraner.

Forsvarsminister Grete Faremo hadde i går besøk av sin danske kollega, forsvarsminister Gitte Lillelund Bech. Norge og Danmark har et tett forsvarssamarbeid, og de to ministrene diskuterte blant annet utviklingen og samarbeidet i Afghanistan og ivaretakelse av veteraner, to viktige tema for begge ministre.

Forsvarsminister Grete Faremo og Danmarks forsvarsminister Gitte Lillelund Bech. - Foto: Forsvarsdepartementet
Forsvarsminister Grete Faremo og Danmarks forsvarsminister Gitte Lillelund Bech. - Foto: Forsvarsdepartementet

- De nordiske landene står overfor mange av de samme problemstillingene og utfordringene når det gjelder å ivareta personell i utenlandsoperasjoner, og ikke minst etter at de er tilbake. Dette er viktig for oss begge, og vi er derfor opptatt av å dele erfaringer for å bli enda bedre på å sikre veteranene riktig støtte og anerkjennelsen de fortjener, sier Faremo.

Danmarks Radio var nettopp i Norge og lagde en reportasje om hvordan Forsvaret ivaretar sine veteraner. De besøkte blant annet Forsvarets Veteransenter på Bæreia.

Lillelund Bech var opptatt av å fremheve det gode samarbeidet mellom Norge og Danmark og viktigheten av å ha en tett dialog på ministernivå. De to ministrene diskuterte den videre utviklingen av det nordiske forsvarssamarbeidet og NATOs nye strategiske konsept. Lillelund Bech orienterte også Faremo om statusen på det danske kampflyprosjektet og det danske forsvarsforliket.