Historisk arkiv

Forsvarsdepartementets miljøvernpris til Jon Ole Siggerud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Det gleder meg å gi miljøvernprisen til en så engasjert og kompetent medarbeider som kommandørkaptein Jon Ole Siggerud, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen.

- Det gleder meg å gi miljøvernprisen til en så engasjert og kompetent medarbeider som kommandørkaptein Jon Ole Siggerud, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen.

Prisvinner Jon Ole Siggerud. - Foto: Eivind Byre, Forsvarets logistikkorganisasjon.
Prisvinner Jon Ole Siggerud. - Foto: Kristoffer Gjemdem Olsen, Forsvarets logistikkorganisasjon.

Siggerud fikk Forsvarsdepartementets miljøvernpris for 2010 fordi han gjennom flere år har gjort en uvurderlig innsats som leder for miljøvernarbeidet i forsvarssektoren.

Prisen ble opprettet i 2002 for å fremme og premiere gode miljøverntiltak i sektoren. Alle avdelinger, prosjekter eller enkeltpersoner i forsvarssektoren kan nomineres som kandidater til prisen. Prisen består av et våpenskjold og et diplom.

Mangeårig innsats for miljø
Det var en rekke gode kandidater til årets pris, men det var altså kommandørkaptein Siggerud som gikk av med seieren.

Siggerud fikk prisen for sin mangeårige innsats som leder for miljøvernarbeidet i forsvarssektoren.
- Kommandørkaptein Jon Ole Siggerud har gjennom en årrekke vært en foregangsperson og motivator innen miljøvernarbeidet i forsvarssektoren. I tillegg til at han har utført pålagte oppgaver på en god måte, har han også vært en pådriver for å få viktige miljøtiltak satt på dagsordenen. Siggerud har beredt grunnen for at forsvarssektoren i dag må kunne sies å være blant de sektorer i samfunnet som ligger langt fremme på miljøvernsiden, sa statssekretæren.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen delte ut prisen til Jon Ole Siggerud. - Foto: Forsvarets logistikkorganisasjon.
Statssekretær Roger Ingebrigtsen delte ut prisen til Jon Ole Siggerud. - Foto: Kristoffer Gjemdem Olsen, Forsvarets logistikkorganisasjon.

Troverdig og kunnskapsrik miljøvernforkjemper
Siggerud har arbeidet med miljøvern gjennom mange år, først i Forsvarets overkommando og senere i Forsvarsdepartementet.
- Han har styrt miljøvernutviklingen i forsvarssektoren på en utmerket måte, og bidratt til at forsvarssektoren fremstår som en troverdig aktør på miljøvernområdet, sa Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen fremhevet at Siggerud er en troverdig og kunnskapsrik miljøvernforkjemper.
 - Han motiverer alle som jobber med miljøvern i forsvarssektoren på en overbevisende måte og fremstår som en offiser med høy grad av integritet og med selvstendige meninger, som kjemper for det han mener er riktig - både for forsvarssektoren og for miljøet.