Historisk arkiv

Forsvarsministeren til Agder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Grete Faremo besøkte onsdag 8. september Agder-fylkene sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre i forbindelse med regjeringens program ”Samarbeid for arbeid”.

I løpet av dagen besøkte Faremo bedrifter, næringslivsledere og lokalpolitikere i Arendal, Lillesand og Grimstad. I et rådslag om ”Agder som utgangspunkt for internasjonalt næringsliv” fikk statsrådene signaler fra næringslivet om viktigheten av satsing på forskning og kompetanse. I tillegg uttrykte bedriftene stor glede over å bli mer kjent med hverandres fortrinn og se muligheter for samarbeid og synergieffekter.

Faremo og Støre besøkte blant annet Saint-Gobain, en av verdens 100 største virksomheter. Selskapets divisjon for keramiske materialer produserer silisiumkarbid bl.a. til solcelleindustrien, til dieselpartikkelfilter til biler og til forsvarsindustrien. Selskapets globale forskning og utvikling innenfor pulverteknologi er lagt til fabrikkene i Aust-Agder.

Forsvarsminister Grete Faremo hos Henning-Olsen Is
Forsvarsminister Grete Faremo hos Henning-Olsen Is. - Foto: Forsvarsdepartementet

På Hennig-Olsen Is AS fikk statsråden se hvordan det går an å lykkes i arbeidslivet med integrering og mangfold. I bedriften med 28 nasjonaliteter er man opptatt av hvordan språk og arbeid er gjensidig avhengig av hverandre, og at politikerne burde vie mer oppmerksomhet til å se på hvordan vi lykkes med integrering i praksis fremfor å diskutere teori.

Forsvarsministeren fikk også en orientering om virksomheten ved Luftforsvarets Skolesenter Kjevik (LSK) og en omvisning i senterets NH90-helikoptersimulator.

– LSK er blitt et av Forsvarets største og viktigste kompetansemiljøer etter at Luftforsvarets befalsskole ble opprettet her i 2002. Jeg er imponert over jobben dere gjør, ikke minst hver sommer når hundrevis av unge mennesker kommer for å gjennomføre felles opptak til grunnleggende befalsskoleutdanning, sa Faremo under besøket.