Historisk arkiv

Statsråden på besøk i Bodø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

I løpet av året skal det avgjøres hvor Norges nye kampfly skal lokaliseres. Alternativene er Bodø, Evenes og Ørland, eller kombinasjoner av disse. Statsråden besøker nå alle tre stedene i løpet av 10 dager. Først ut var Bodø.

Forsvarsminister Grete Faremo ble orienter at ordfører i Bodø, Odd Tore Fygle
Forsvarsminister Grete Faremo ble orienter at ordfører i Bodø, Odd Tore Fygle. Foto: Forsvarsdepartementet

-Jeg ønsker å få et så godt som mulig inntrykk av de tre stedene. Det er viktig for meg at alle tre stedene behandles likt i prosessen og at det gjennomføres et skikkelig og grundig utredningsarbeid fra arbeidsgruppens side, sier statsråd Grete Faremo. I Forsvarsdepartementet sitter det nå en arbeidsgruppe som jobber med en rapport som skal ut på høring i løpet av mars. Denne rapporten vil ikke innholde noen form for konklusjon, bare en vurdering av de tre kandidatenes fordeler og ulemper.

Ordfører Odd Tore Fygle og leder i Bodø arbeiderparti Hild Marit Olsen orienterte forsvarsministeren. Foto: Forsvarsdepartementet
Ordfører Odd Tore Fygle og leder i Bodø arbeiderparti Hild Marit Olsen orienterte forsvarsministeren. Foto: Forsvarsdepartementet

I Bodø ble statsråden og hennes politiske rådgiver, Kathrine Raadim, møtt av blant annet ordfører i Bodø kommune, Odd Tore Fygle. Han holdt en god orientering om fordelene med å legge en eventuell ny kampflybase til Bodø. Spørsmålene var mange fra begge sider av bordet etter orienteringen. Etter møtet snakket statsråden og ordføreren med pressen.

Ordføreren uttrykte glede over at statsråden har valgt å besøke alle tre kandidatene.
- Etter det vi har hørt på dette møtet er vi veldig trygge på at det gjennomføres en grundig og god prosess i forhold til denne avgjørelsen. Statsråden har ikke lovet noe som helst, men det hadde vi heller ikke forventet, sa ordfører Odd Tore Fygle.


- Det som er viktigst for meg er at vi velger et sted som utnytter potensialet og kapasitetene i vårt fremtidige kampfly best mulig. Det er mange faktorer som spiller inn i denne avgjørelsen, derfor må prosessen være grundig, sier forsvarsminister Grete Faremo.

I løpet av neste uke skal statsråden besøke Ørland og Evenes.