Historisk arkiv

Viktig samarbeidsavtale mellom Norge og Polen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet inngikk 7. september 2010 en intensjonsavtale om økt samarbeid om forsvarsmateriell med det polske forsvarsdepartementet.

Signeringen skjedde under et møte mellom materielldirektør Morten Tiller i Forsvarsdepartementet og hans polske kollega Marcin Idzik, under forsvarsmateriellmessen MSPO 2010 i Kielce i Polen.
 
Avtalen markerer et stadig tettere samarbeid innen forsvarssektoren mellom Norge og Polen. Samarbeidet gjelder både kontakt mellom norske og polske forsvarsmyndigheter og mellom norsk og polsk forsvarsindustri.
 
Avtalen legger opp til regelmessige møter mellom departementene i den hensikt å identifisere og utvikle nye områder for samarbeid. Tiller la også vekt på mulighetene denne avtalen gir i samtale med materielldirektør Idzik.
 
Under et seminar om luftvern på forsvarsmateriellmessen uttrykte Tiller i sin innledning det store potensialet som norsk forsvarsindustri har også gjennom samarbeidet med polsk forsvarsindustri – et samarbeid som skal være til gjensidig nytte i moderniseringen av de militære styrker.