Historisk arkiv

Innfører etisk egenerklæring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Innføringen av en etisk egenerklæring er ett ledd i vårt arbeid med etikk i anskaffelser til forsvarssektoren, sier forsvarsminister Grete Faremo.

Formålet med egenerklæringen er å oppstille en opplysningsplikt for leverandører til forsvarssektoren, samtidig som egenerklæringen vil være med på å øke bevisstheten rundt hvilke krav forsvarssektoren stiller til sine leverandører for at de skal kvalifisere seg for å levere inn tilbud på anskaffelser. Leverandører som ønsker å levere tilbud på anskaffelser til forsvarssektoren må nå opplyse om forhold rundt sitt firma og personer som er ansatt eller tilknyttet firmaet som kan ha innvirkning på om de er etisk skikket til å levere varer og tjenester til forsvarssektoren, eller om de skal avvises fra å levere tilbud basert på avvisningsreglene som følger av regelverket for offentlige anskaffelser. Den etiske egenerklæringen skal gjelde for alle anskaffelser til forsvarssektoren som er på over 500.000 kroner.

Innføringen av den etiske egenerklæringen må sees i sammenheng med Forsvarsdepartementets øvrige arbeid på området og den senere tids revidering av de etiske retningslinjene for næringslivskontakt i forsvarssektoren. 

Den etiske egenerklæringen trådte i kraft 1. juni 2011 og er utformet på norsk og engelsk. Den etiske egenerklæringen finnes på www.lovdata.no i anskaffelsesregelverket til forsvarssektoren (ARF) som vedlegg til del 26.