Historisk arkiv

Markerte at Luftforsvarets hovedverksted Kjeller blir statsforetak

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Roger Ingebrigtsen markerte i dag at Luftforsvarets hovedverksted på Kjeller (LHK) er omdannet til statsforetak.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen markerte i dag at Luftforsvarets hovedverksted på Kjeller er omdannet til statsforetak. Han overrakte et F-5 fly i gave til det nye statsforetaket.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen talte til de drøyt 500 ansatt ved LHK som i går ble ansatt i AIM Norway (Forsvarsdepartementet, Asgeir Spange Brekke)

Statssekretær Roger Ingebrigtsen talte til de drøyt 500 ansatt ved LHK som i går ble ansatt i AIM Norway (Forsvarsdepartementet, Asgeir Spange Brekke)

- Vi ønsket å tilpasse virksomheten til kommende endringer av vedlikeholdskonsept for fly og helikoptre. Når vi nå etablerer et statsforetak, vil verkstedet på Kjeller være i stand til å konkurrere seg til og kunne påta seg større vedlikeholdsoppdrag for blant annet leverandørene av materiell til det nye kampflyet F-35 og NH-90 helikoptrene, sier statssekretær i Forsvarsdepartementet Roger Ingebrigtsen. - Gjennom denne etableringen sikrer vi også et konkurransedyktig, relevant og høykompetent fagmiljø ved virksomheten fremover.

Forsvarsminister Espen Barth Eide signerer dokumentene for Luftforsvarets hovedverksted Kjeller som statsforetak i påsyn av seniorrådgiver Esben Oust Heiberg og Camilla Fiskevold fra advokatfirmaet Kluge som har bistått i prosessen (Forsvarsdepartementet, Asgeir Forsvarsminister Espen Barth Eide signerer dokumentene for Luftforsvarets hovedverksted Kjeller som statsforetak i påsyn av seniorrådgiver Esben Oust Heiberg og Camilla Fiskevold fra advokatfirmaet Kluge som har bistått i prosessen (Forsvarsdepartementet, Forsvarsminister Espen Barth Eide signerer dokumentene for Luftforsvarets hovedverksted Kjeller som statsforetak i påsyn av seniorrådgiver Esben Oust Heiberg og Camilla Fiskevold fra advokatfirmaet Kluge som har bistått i prosessen (Asgeir Spange Brekke)

Forsvarsminister Espen Barth Eide signerer dokumentene om LHK som statsforetak i påsyn av seniorrådgiver Esben Oust Heiberg og Camilla Fiskevold fra advokatfirmaet Kluge som har bistått i prosessen (Forsvarsdepartementet, Asgeir Spange Brekke)

Konkurransedyktig aktør
Omdanningen har vært påkrevd for at LHK skulle kunne være med på å konkurrere om fremtidige vedlikeholdsoppdrag på luftmilitære fartøy. - I dag ser vi stadig oftere at nye våpensystemer har vedlikeholdsavtaler som er integrert i selve kontrakten. Som en konsekvens etableres det et underleverandørmarked til større forsvarsmateriellprodusentene. Med omleggingen av LHK vil verkstedet bli en konkurransedyktig aktør i dette markedet, avslutter statssekretæren. 
LHK har allerede et etablert og meget avansert teknologisk miljø som er internasjonalt anerkjent innenfor flere av fagområdene. Flere store internasjonale forsvarsindustriaktører har vist interesse for å kunne benytte LHK som underleverandør.

Etablering av LHK som statsforetak muliggjør en slik utvikling. Det nye statsforetaket har fått navnet Aerospace Industrial Maintenance Norway SF (AIM Norway SF).

Denne Vampiren fra 1953 holdt en oppvisning som start på markeringen (Forsvarsdepartementet, Asgeir Spange Brekke)

Denne Vampiren fra 1953 holdt en oppvisning som start på markeringen (Forsvarsdepartementet, Asgeir Spange Brekke)