Historisk arkiv

Forsvarsbygg - en viktig tilrettelegger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

-Forsvarsbygg har vært del av en omfattende omstilling av Forsvaret. En nødvendig og framsynt omstilling. Forsvarsbygg har vært gjennom store endringene og de har løst oppgavene godt. Det ser vi i dag, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

-Forsvarsbygg har vært del av en omfattende omstilling av Forsvaret. En nødvendig og framsynt omstilling.  Forsvarsbygg har vært gjennom store endringene og de har løst oppgavene godt. Det ser vi i dag, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

 

Mandag den 20. august besøkte forsvarsministeren Forsvarsbygg, hvor han gratulerte de ansatte med vel gjennomførte første 10 år.

På vegne av departementet utøver Forsvarsbygg eierrollen for forsvarssektorens EBA. Hovedoppgavene er å forvalte de statlige eiendommene som forsvarssektoren disponerer, gjennomføre investeringer i EBA og avhende EBA som sektoren ikke lenger har behov for.

En del av omstillingen har vært innføringen av husleiemodellen.

-Et viktig stikkord er synliggjøring. Den nye husleiemodellen har synliggjort forhold som tidligere ikke var en del av husholdningen ute i Forsvarets avdelinger. Forvaltningsmodellen har vist hva det faktisk koster å bruke eiendom. Dette gir større kostnadsbevissthet hos Forsvaret og den enkelte bruker.  Jeg kaller det en sunn bevissthet om bruk av felleskapets midler, forklarer forsvarsministeren.

Videre forteller han at han mener husleiemodellen er en suksessfaktor i den vellykkede omstillingen og en viktig forutsetning for Forsvarets videre utvikling.

Forsvarsbygg er den av etatene i sektoren som totalt sett er lengst framme innen kompetanseområdet.  Dette kom fram i statusanalysene som ble gjennomført i alle etatene i vinter.

-Jeg forstår av det arbeidet som er gjort så langt innenfor kompetansereformen at Forsvarsbygg er den av etatene som har kommet lengst på flere områder innen kompetanse. Jeg er derfor svært glad for Forsvarsbyggs bidrag og aktive rolle inn i dette viktige reformarbeidet, sier Eide.

-Forsvarsbygg har vært – og er – viktig for den vellykkede omstillingen av Forsvaret, og som en tilrettelegger for Forsvarets videre utvikling. Det dere gjør for å ivareta sektorens EBA på en forsvarlig og kosteffektiv måte, er en sentral forutsetning for den videre moderniseringen av Forsvaret, avslutter Espen Barth Eide.


Forsvarsminister Espen Barth Eide sitt innlegg ved besøket hos Forsvarsbygg 20. august 2012