Historisk arkiv

Sør-Koreansk delegasjon besøkte Forsvarsdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

-Vi hadde en god samtale om sikkerhetsutfordringer i våre respektive land. Samtidig ser vi et sikkerhetspolitisk skifte fra Europa mot Asia. Mange er sikkert ikke klar over at Norge og Sør-Korea har en lang historie sammen og flere ganger har deltatt på felles øvelser, sier forsvarsminister Espen Barth Eide, som var glad for å møte avdelingssjefen fra det sør-koreanske forsvarsdepartementet.

-Vi hadde en god samtale om sikkerhetsutfordringer i våre respektive land. Samtidig ser vi et sikkerhetspolitisk skifte fra Europa mot Asia. Mange er sikkert ikke klar over at Norge og Sør-Korea har en lang historie sammen og flere ganger har deltatt på felles øvelser,  sier forsvarsminister Espen Barth Eide, som var glad for å møte avdelingssjefen fra det sør-koreanske forsvarsdepartementet.

Espen Barth Eide og Choi Hong-Ki

Choi Hong-Ki og Espen Barth Eide (Lars Gjemble, FD)

En sør-koreansk delegasjon, ledet av Choi, Hong-Ki, som er avdelingssjef for internasjonal politikk i landets FD, besøkte Forsvarsdepartementet 7. september. Choi møtte forsvarsminister Espen Barth Eide, og hadde deretter samtaler med sin norske kollega, ekspedisjonssjef Svein Efjestad i sikkerhetspolitisk avdeling.

Besøket reflekterer utviklingen av et økende forsvarsrelatert samarbeid mellom de Norge og Sør-Korea. Asias betydning for internasjonal sikkerhet øker, og Sør-Koreas strategiske beliggenhet, sammen med landets økonomiske og teknologiske nivå, gjør forsvarsdialogen med Sør-Korea viktig og interessant. Sør-Korea er dessuten ett av NATOs partnerland.

Den koreanske delegasjonen besøkte Haakonsvern 6.september, og ble orientert om Sjøforsvaret. Sør-koreanske skipsverft er med i anbudsprosessen for Sjøforsvarets nye logistikkskip.

Forsvarsministeren avsluttet møtet med å vise til positive erfaringer med å løse grenseavklaringer mellom Norge og Russland, noe som han mente viser at det er mulig gjennom bilaterale samtaler over tid å få klarlagt slike spørsmål, noe som er høyst relevant for deler av havområdene utenfor Sør-Korea.

Espen Barth Eide hadde samtaler med delegasjonen fra Sør-Koreas forsvarsdepartement.

Espen Barth Eide hadde samtaler med delegasjonen fra Sør-Koreas forsvarsdepartement (Lars Gjemble, FD)