Historisk arkiv

Stormøte om Troms militære sykehus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Det er viktig for oss og Forsvaret å bidra inn i samarbeidet og mulighetene som åpner seg gjennom Bardu kommunes initiativ for å etablere et nytt medisinsk senter i Indre Troms, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen.

- Det er viktig for oss og Forsvaret å bidra inn i samarbeidet og mulighetene som åpner seg gjennom Bardu kommunes initiativ for å etablere et nytt medisinsk senter i Indre Troms, sier Roger Ingebrigtsen, statssekretær i Forsvarsdepartementet. (FD)

Statssekretærene Robin Kåss (HOD) og Roger Ingebrigtsen (FD)(Forsvarsdepartementet)

Statssekretærene Robin Kåss (HOD) og Roger Ingebrigtsen (FD)(Forsvarsdepartementet)

Tirsdag den 3. januar var Roger Ingebrigtsen og statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Robin Martin Kåss på Setermoen leir. Der møtte de blant andre fylkesråden og ordførere i regionen. Representanter fra Forsvarets sanitet og Helse Nord var også med. Dagens tema var Troms militære sykehus (TMS).

Statssekretærene Robin Kåss (HOD) og Roger Ingebrigtsen på møtet om Troms Militære sykehus (Forsvarsdepartementet)

(Forsvarsdepartementet)

TMS utgjør i dag en viktig del av helsetilbudet for befolkningen i Indre Troms. Forsvaret er eier og ansvarlig for drift av bygningsmasse, materiell og organisasjon.

- Bardu kommune har tatt et initiativ for å etablere et nytt medisinsk senter i Indre Troms. Dette er både som følge av samhandlingsreformen og at bygningsmassen ved TMS i dag ikke er tilpasset dagens krav. Slik jeg ser det vil det være naturlig at Forsvaret i den forbindelse klargjør og ivaretar sitt ansvar knyttet til garnisonstjenesten, sier statssekretær Ingebrigtsen.

Han forteller at det vært et godt møte med sentrale aktører, hvor informasjon om roller og ansvar omkring TMS og et fremtidig medisinsk senter ble ytret og diskutert.

- Videre roller og ansvar mellom aktørene knyttet til tilbudet ved TMS må klargjøres i tråd med samhandlingsreformen.  Sammen med samarbeidspartene vil Forsvaret etablere hensiktsmessige overgangsordninger. Samtidig er det viktig at det etableres avtaler som sikrer synergier for de ulike partene, avslutter Roger Ingebrigtsen.