Historisk arkiv

Forsvarsministeren takket soldater fra Afghanistan for innsatsen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

- Det er en stor glede for meg å ønske hver enkelt av dere velkommen hjem, sa forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen på Akershus festning 19. juli til soldater som har tjenestegjort i Afghanistan ved avdelingene NCC (Norsk kontingentstab), NSE (Nasjonalt støtteelement) og PAT (Police Advisory Team).

- Dere har gjort en viktig innsats i et av verdens mest urolige konfliktområder, og dere har løst oppdraget på en fremragende måte. For dette har dere min, og hele det norske samfunnets dypeste respekt og anerkjennelse, sa forsvarsministeren i sin tale til ved medaljeseremonien.

Norsk kontingentstab (NCC (23)), Nasjonalt støtteelement (NSE (23)), politirådgivningsenheten (PAT (1)) samt personell tjenestegjort ved ISAF hovedkvarteret, Kabul flyplass og den afghanske hærens ingeniørskole, er kommet hjem til Norge og mottok Forsvarets operasjonsmedalje for tjeneste i Afghanistan.
Norsk kontingentstab (NCC 23), Nasjonalt støtteelement (NSE 23), politirådgivningsenheten (PAT 1) samt personell tjenestegjort ved ISAF hovedkvarteret, Kabul flyplass og den afghanske hærens ingeniørskole, er kommet hjem til Norge og mottok Forsvarets operasjonsmedalje for tjeneste i Afghanistan. (Lars Gjemble, FD)

- Dere har bidratt til at afghanerne har kommet et skritt videre på veien. Det er en innsats det er grunn å være stolt av. På vegne av regjeringen vil jeg takke hver enkelt av dere, avsluttet Strøm-Erichsen i sin tale ved medaljeseremonien for NCC, NSE og PAT 19. juli.

Fra medaljeseremoni på Festningsplassen, Akershus festning19. juli 2013
Fra medaljeseremonien på Festningsplassen, Akershus festning19. juli 2013 (Lars Gjemble, FD)