Historisk arkiv

Ny fjernvarmesentral på Jørstadmoen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Cyberforsvaret på fornybar energi

- Vi gjennomfører ENØK-tiltak i Jørstadmoen leir som vil redusere energikostnadene med om lag 1,2 millioner kroner i året, sier statssekretær Eirik Øwre Thorshaug.

- Vi gjennomfører ENØK-tiltak i Jørstadmoen leir som vil redusere energikostnadene med om lag 1,2 millioner kroner i året, sier statssekretær Eirik Øwre Thorshaug.

Infrastrukturen på Jørstadmoen leir skal fornyes; bruk av fossilt brensel til oppvarming skal utfases til fordel for fjernvarme. I tillegg til en betydelig økonomisk innsparing, vil omleggingen av varmeproduksjonen på Jørstadmoen redusere CO2-utslippene med cirka ett tonn per år.

- I forbindelse med behovet for å oppgradere distribusjonsnettet for vann og avløp samt tele- og dataforbindelsene, ønsket vi å etablere en mer miljøvennlig energiproduksjon som reduserer utslippene av CO2 til oppvarming av bygningsmassen på Jørstadmoen. Vi har et klart mål om å redusere energikostnadene i Forsvaret. Dette bygger opp under regjeringens klimapolitiske målsettinger slik de er uttrykt i Stortingsmeldingen om norsk klimapolitikk, sier Øwre Thorshaug.

Oppgraderer
Prosjektet omfatter oppgradering og videreutvikling av eksisterende distribusjonsnett for vann, avløp, spillvann, strøm, fjernvarme, tele og datakommunikasjon, og som tar høyde for behovet til planlagte utbyggingsprosjekter i Jørstadmoen leir.

Det anbefales at fjernvarmesentralen prosjekteres, bygges og driftes av en ekstern fjernvarmeleverandør etter modell av prosjekter som er gjennomført blant annet i Rena leir og på Kjeller.

Forsvarssektoren tar miljø på alvor
Forsvaret sparer i dag 110 millioner kroner årlig på å innføre miljøtiltak. Varmeanlegg, styringsanlegg, sanitæranlegg, ventilasjonssystemer bygges om, bygg isoleres og belysning byttes til LED. Når miljøprosjektet ferdigstilles i 2017 vil Forsvaret spare godt over 200 millioner årlig - penger som kanaliseres inn i å styrke den operative driften.

Les mer her:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/fd/tema/miljovern-i-forsvarssektoren.html?id=467605