Historisk arkiv

Samarbeidsprosjekt med Saab Technologies Norway AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet vil gå i dialog med Saab Technologies Norway AS (STN) i Halden med sikte på å etablere et FoU-samarbeidsprosjekt om systemstudier innenfor radarteknologi.

- En høykompetent forsvars- og sikkerhetsindustri i Norge gir viktige bidrag til nasjonal sikkerhet. Derfor er opprettholdelsen av en kompetent norsk forsvars- og sikkerhetsindustri innenfor en del utvalgte høyteknologiske områder, etter regjeringens vurdering helt nødvendig, sier statssekretær Eirik Øwre Thorshaug

Gjennom Stortingets behandling av langtidsplanen for Forsvaret ble det understreket at også radarsystemer må inngå som en del av de teknologiske samarbeidsområdene som er skissert mellom Forsvaret og industrien.

- Som en oppfølging av dette vil Forsvarsdepartementet gå i dialog med Saab Technologies Norway AS i Halden med sikte på å etablere et FoU-samarbeidsprosjekt om systemstudier innenfor radarteknologi, sier statssekretær Eirik Øwre Thorshaug.

Med utgangspunkt i Forsvarets behov og mottatt søknad fra Saab Technologies Norway AS, vil FoU-samarbeidsprosjektets innretning og innhold bli nærmere avklart i dialog mellom Forsvarsdepartementet og bedriften.