Historisk arkiv

Sikkerhetsloven foreslås utvidet til Svalbard og Jan Mayen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Sikkerhetsloven med tilhørende forskrifter gjelder ikke for Svalbard og Jan Mayen med mindre Kongen bestemmer det. En slik bestemmelse er hittil ikke gitt, og det sendes nå forslag om at sikkerhetsloven skal gjelde også her.

Sikkerhetsloven med tilhørende forskrifter gjelder ikke for Svalbard og Jan Mayen med mindre Kongen bestemmer det. En slik bestemmelse er hittil ikke gitt, og det sendes nå forslag om at sikkerhetsloven skal gjelde også her. Forslaget fører til at reglene om blant annet sikring av skjermingsverdig informasjon og skjermingsverdige objekter vil gjelde for forvaltningsorganer på Svalbard og Jan Mayen, og andre virksomheter der som eventuelt blir underlagt sikkerhetsloven.

Den foreslåtte utvidelsen vil bidra til å sørge for en effektiv beskyttelse av EUs satelittnavigeringsprogram Galileo med tilhørende bakkeinfrastruktur. Videre får Nasjonal sikkerhetsmyndighet den nødvendige kompetanse til å føre tilsyn og kontroll med virksomhetenes oppfyllelse av sine forpliktelser etter sikkerhetsloven. Forskriftsendringene er foreslått å tre i kraft 1. mai 2013.

Les mer om arbeidet med sikkerhetsloven her.