Historisk arkiv

Forsvarsoppvisning for Nato-sjefen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressen inviteres til å overvære programmet i forbindelse med Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussens besøk på Akershus festning fredag 6. november fra kl 09.45 til kl 10.30.

Forsvarsminister Grete Faremo vil være vert under besøket på festningen. Foruten forsvarsministeren, vil også statsminister Jens Stoltenberg, forsvarssjef general Harald Sunde, generalinspektør for Hæren, generalmajor Per Sverre Opedal og kommandanten på Akershus festning, brigader Geir Holmenes være tilstede. 

Programmet inneholder

• Inspeksjon av æresvakt fra Hans Majestets Kongens Garde
• En 15-minutters militær demonstrasjon av Forsvarets kapasiteter med blant annet helikoptre, lettpansrede kjøretøyer og styrker fra Forsvarets spesialkommando, Hærens jegerkommando og Telemark Bataljon.
Det er første gang en demonstrasjon av denne typen blir gjennomført i Oslo.
• Walk and talk med soldater og utstyr fra Telemark bataljon. Utstillingen er en del av Army Summit som finner sted på Akershus festning 5-6.nov 09.


Det er satt av 10 minutter til kommentarer fra generalsekretæren, statsministeren og forsvarsministeren fra kl 10.20 til 10.30.

Det vil være restriksjoner for inn- og utpassering på Akershus festning ifm besøket. Representanter for pressen må derfor være ute i god tid, og senest kl 09.15 i hovedporten på festningen, for in-brief. Det vil være gode bildemuligheter under arrangementet, og muligheter for å følge generalsekretæren, statsministeren og forsvarsministeren under presentasjon av utstyr og møte med soldatene fra Telemark bataljon. På grunn av sikkerhetsrestriksjoner under demonstrasjonen, samt helikoptre og kjøretøyer i bevegelse, vil det under demonstrasjonen være avstander på rundt 20 til 100 meter til en del av aktivitetene (viktig ift valg av kamera).


Pressekontakt er major Heidi Kristin Langvik-Hansen, tlf 99208645

 

Pressemelding fra SMK om besøket:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/smk/pressesenter/pressemeldinger/2009/natos-generalsekretar-til-norge.html?id=583854