Historisk arkiv

Gir økonomisk støtte til å bevare telthus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Eirik Øwre Thorshaug i Forsvarsdepartementet besøkte i dag historiske Rinnleiret Leir i Levanger, nå eid av Levanger kommune.

Statssekretæren ble først orientert om et prosjekt for ivaretakelse av en av de 21 fredede bygningene som ligger innenfor leirområdet.

Fylkeskommunen har tidligere gitt dispensasjon for flytting av et gammelt telthus til en mer hensiktsmessig plassering utenfor virkeområdet til Rinnleiret tekniske verksted (RITEK). Kommunen og frivillige organisasjoner har siden tatt ansvaret for flytteprosjektet og den fremtidige driften og vedlikeholdet.

Etter presentasjonen kunne statssekretæren med glede informere om at departementet vil innvilge søknaden om støtte på kr 350 000 kroner til selve flyttingen.

- Jeg er glad for at ivrige og kompetente organisasjoner ivaretar militærhistoriske objekter slik som dere har vist gjennom mange år, og at det er et tett og godt samarbeid med kommunen som eier, sa statssekretæren.

- Dette er bra for Prosjekt telthus, bra for Levanger kommune og bra for bevaring av en del av norsk og trøndersk forsvarshistorie, sier han.

Øwre Thorshaug besøkte deretter RITEK, som blant annet leverer mekaniske oppdrag for Forsvaret. FLO signerte i juni 2012 kontrakt med BAE Systems Hägglunds om oppgradering og nybygging av panserkjøretøy. RITEK er en av flere underleverandører til BAE Systems Hägglunds som en del av gjenkjøpsavtalen.

- Jeg er meget fornøyd med materiellsamarbeidet som er kommet i stand mellom BAE Systems og RITEK. Dette viser at norsk industri er kompetent og konkurransedyktig og bidrar til verdiskapning i Trøndelag, avslutter statssekretær Øwre Thorshaug.