Historisk arkiv

Relansering av Kongsvinger festning med åpning av nytt hotell

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen deltar på relansering av Kongsvinger festning og åpner nytt hotell på Kasernen tirsdag 13. august 2013.

Forsvarsbygg relanserer Kongsvinger festning, med et unikt festningshotell der den gamle kasernen var. 

Kongsvinger festning
(Foto: Forsvarets mediesenter)

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen deltar på relanseringen og åpner det nye hotellet på Kasernen tirsdag 13. august 2013.

Pressen inviteres til å delta på arrangementet, inkl. lunsj. Arrangementet starter klokken 10:20 og lunsjen avsluttes rundt klokken 13:15. 

Rehabiliterings- og sikringsprosjekter til en verdi av nær 160 MNOK er nå ferdigstilt. Det er utført restaureringsarbeider over mesteparten av festningsområdet. Festningens gamle kaserne fra 1773 er bygget om til et unikt festningshotell, og den nyrestaurerte Kommandantboligen fra 1683, det eldste beboelseshuset på festningen, blir ny restaurant. Arbeidene er utført av Forsvarsbygg på oppdrag for Forsvarsdepartementet og igangsatt ved festningen i 2009. 

Fakta om Kongsvinger festning:
Festningen er det best bevarte barokke anlegget blant våre festningsverker. Festningen ble fredet av Riksantikvaren i november 2009.
Kongsvinger festning, i likhet med de andre 13 festningene, er blant de viktigste nasjonale kulturminnene, med en sentral plass i norsk historie. 

Pressekontakt for forsvarsministeren: Marita Hundershagen, tel. 90287846
Pressekontakt for arrangementet på Kongsvinger festning: Mirella Bodini, kommunikasjonssjef Forsvarsbygg nasjonale festningsverk, tel. 91841156