Historisk arkiv

Statssekretæren åpner Cyberkonferansen 18. april

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Eirik Øwre Thorshaug vil innlede konferansen, som er en arena for kunnskapsdeling og nettverk innenfor temaet informasjonssikkerhet og cyberfo​rsvar.

Cyberforsvaret og Den norske Atlanterhavskomité arrangerer en konferanse om Cyber den 18. april 2013. Statssekretær Eirik Øwre Thorshaug vil innlede konferansen, som er en arena for kunnskapsdeling og nettverk innenfor temaet informasjonssikkerhet og cyberfo​rsvar.

-  Vi må bli bedre på å forebygge og forsvare oss mot digitale angrep. Cyberdomenet blir viktigere i sikkerhetspolitikken. Vi må bli bedre på å forstå trusselbildet, og skaffe de beste hodene og lederne for at Forsvaret i framtida kan ha sikkert samband og trygge nettverk, sier Thorshaug.

Om konferansen:
Hensikten med konferansen er å se på ulike cybertilnærminger og –kapabiliteter, og å identifisere overordnede og mer praktiske utfordringer i cyberdomenet.

Konferansen er todelt:

  1. Er Cyberdomenet et domene som utfordrer de tradisjonelle meninger og perspektiver rundt krigføring og statssikkerhet, eller er det egentlig intet nytt i dette domenet?​
  2. Sektor- og grenseoverskridende utfordringer i Cyberdomenet - hvordan kan disse løses på tvers av offentlige etater og mellom offentlige og sivile virksomheter

Priv til red:

Tid: Torsdag 18. april kl 09.
Sted: Gamle Logen, Oslo.

Mer informasjon og program for konferansen her:
http://forsvaret.no/aktuelt/hva-skjer/cyberkonferansen/Sider/default.aspx

Pressekontakt for statssekretæren: Marita I. Wangberg, 90512319/miw@fd.dep.no

Pressekontakt for konferansen: Knut Grandhagen, Cyberforsvaret, 489 55 505/ kngrandhagen@cyfor.mil.no