Historisk arkiv

Hæren er under oppbygging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Jeg er enig med Jacob Børresen som mener at vi trenger bakkestyrker med høy reaksjonsevne i Nord-Norge. Så hvorfor ser ikke Børresen at det nettopp er det vi har i dag? skriver politisk rådgiver Ragnhild Mathisen i Aftenposten.

Jeg er enig med Jacob Børresen (innlegg i Aftenposten 27/8) som mener at vi trenger bakkestyrker med høy reaksjonsevne i Nord-Norge. Så hvorfor ser ikke Børresen at det nettopp er det vi har i dag?

Regjeringen satser på Hæren. Over 1000 nye stillinger er kommet på plass siden vi overtok i 2005! Og vi har styrket tilstedeværelsen i Nord-Norge. Samtidig er vi opptatt av bredde i vår nordområdesatsing. Hovedutfordringene i nord er knyttet til havområdene, og Norge trenger derfor en operativ og moderne marine og en effektiv Kystvakt. Men vi satser også på kampfly, en styrket Hær, et modernisert Heimevern og ikke minst betydelig på etterretning. Summen av dette gjør Norge i stand til å ivareta interessene våre i nord.

Et militært nærvær skal være en del av normaltilstanden. Den Hæren vi har i dag, er faktisk langt bedre i stand til å møte utfordringene vi kan tenkes å stå overfor i dagens situasjon, enn den mobiliseringshæren vi hadde før.

(Innlegg i Aftenposten, 01.09.2008)