Historisk arkiv

Fra politikk til resultat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Roger Ingebrigtsen åpnet Forsvarets virksomhetsstyringsseminar mandag 31. oktober 2011 på Gardermoen. Over 250 deltakere fra alle deler av Forsvaret var samlet i to dager med virksomhetsstyring som hovedtema.

Statssekretæren la vekt på de gode resultatene som er oppnådd så langt i denne langtidsplan- perioden. Med regjeringens budsjettforslag for 2012, og Forsvarets egen ressursfrigjøring, kommer de økonomiske forutsetningene for perioden på plass. Da har Forsvaret reelt over 2 milliarder kroner mer å rutte med årlig enn i 2008. – Vi har i perioden sett en betydelig bedring av resultatene i alle forsvarsgrenene og Heimevernet. Og hovedmålene for langtidsplanen er godt innenfor rekkevidde, understreket Ingebrigtsen. Det viktigste resultatet er at Forsvarets operative evne styrkes.

Ingebrigtsen gjennomgikk i sin innledning sentrale politiske og styringsmessige forhold som kan forklare evnen til å nå de fastsatte mål i langtidsplanen. – Langtidsplanen har vært forpliktende for denne regjeringen, og når også Forsvaret og de øvrige etatene har forpliktet seg til planen, til forutsetningene bak denne og til resultatkravene som er stilt, er det mulig å lykkes fullt ut.

Statssekretæren understreket også at kvaliteten i langtidsplanen og iverksettingsbrevene som følger av denne, har vært sentrale suksessfaktorer. Kjernen i styringen er et strategisk målbilde som alle parter er bundet av, og som tydelig angir hvor man skal befinne seg når langtidsperioden er over. Et vesentlig budskap fra Ingebrigtsen var at suksessfaktorer og erfaringer som disse, må tas med inn i neste langtidsperiode.

Plansjematerialet statssekretæren brukte under sin innledning.