Historisk arkiv

F-35 programmet står støtt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Roger Ingebrigtsen, Forsvarsdepartementet, trykket i Stavanger Aftenblad 9. mars 2012.

Statssekretær Roger Ingebrigtsen, Forsvarsdepartementet
Trykket i Stavanger Aftenblad 9. mars 2012.

I mandagens Aftenblad uttrykkes det bekymring for at prisøkninger kan stanse hele F-35 prosjektet. Både den amerikanske forsvarsministeren og sjefen for F-35 programmet har nylig forsikret at prosjektet står støtt, at kostnadene er under kontroll og at de kapasitetene dette flyet vil inneha vil være minst like viktige for USA som for Norge. Jeg har selv nettopp kommet tilbake fra USA, der vi gikk gjennom testprogrammet og resultatene så langt. Inntrykket var solid. Norsk presse var til stede og fikk selv se et kampfly som allerede har flere tusen timer I lufta. Jeg ser derfor ingen grunn til å dele Aftenbladets bekymring.

Prisen som Aftenbladet referer til er prisen på de testflyene som bygges i dag. Dette er ikke representativt for den betydelig lavere prisen Norge vil betale for våre serieproduksjonsfly. Ingen kjøpere av F-35 har så langt falt fra, og de som har annonsert reduksjoner i sine kjøp har gjort det som et resultat av generelle budsjettkutt som følge av finanskrisen, ikke på grunn av prisøkninger i prosjektet. I tillegg har land som Israel og Japan sluttet seg til som kjøpere, og flere andre, som Singapore og Sør Korea er aktuelle kjøpere, Dette gjør at den fremtidige brukergruppen for F-35 sannsynligvis vil vokse. Forslaget fra Forsvarssjefen om å redusere det norske kjøpet fra 56 til 52 fly er heller ikke drevet av kostnadsøkninger, men av en ny og grundig vurdering av hva Norge trenger for å drive kampflyvåpenet effektivt i fremtiden.

Når vi kjøper F-35 skal vi ikke bare erstatte dagens F-16. Vi skal anskaffe et fly som tar innover seg den enorme utviklingen som har skjedd både militært og teknologisk de siste tre tiårene, og som har kapasitet til å møte de endringene som vil komme. Jeg er fullt klar over at mange utfordringer gjenstår, men jeg kan love Aftenbladets lesere at vi vil være en krevende kunde og følge nøye med for å sikre at Norge får det best mulige flyet til best mulig pris og til riktig tid.