Historisk arkiv

Administrerende direktør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Det er ledig en nyopprettet stilling som administrerende direktør for statsforetak (SF) under etablering (forutsatt vedtak i Stortinget). Virksomheten har frem til nå vært kjent som Luftforsvarets hovedverksted Kjeller (LHK). Søknadsfrist er 13. oktober 2011.

Forsvarsdepartementet er et regjeringskontor med ansvar for utforming og iverksetting av norsk sikkerhets- og forsvarspolitikk. Departementet er ansvarlig for overordnet styring og kontroll av underlagte etaters virksomhet. Som en del av den utøvende statsmakt forer forsvarsdepartementet tilsyn med etatenes virksomhet.

Administrerende direktør

Det er ledig en nyopprettet stilling som administrerende direktør for statsforetak (SF) under etablering (forutsatt vedtak i Stortinget). Virksomheten har frem til nå vært kjent som Luftforsvarets hovedverksted Kjeller (LHK).

LHK er i dag del av Forsvarets logistikkorganisasjon. Hovedvekten av arbeidet er tilknyttet oppgraderinger-/modifikasjoner, komponentgjenvinning, samt overhaling og tunge ettersyn knyttet til F-16 og Sea King. Som statsforetak vil virksomheten konkurrere om oppdrag og ha spesielt fokus på luftmilitære vedlikeholdsoppgaver. En sentral arbeidsoppgave vil være å posisjonere statsforetaket i forhold til fremtidige vedlikeholdsoppgaver på kampflyene F-35 og NH 90 helikoptre. Statsforetaket vil ha ca. 400 ansatte på omdanningstidspunktet.

Administrerende direktør må ha erfaring fra internasjonal virksomhet/forhandlinger. Det er ønskelig med erfaring fra tilsvarende virksomhet, og god kjennskap til prosjektgjennomføring.

LHK vil etter omdanning til statsforetak fortsatt ha en viktig rolle i vedlikehold av sentralt luftforsvarsmateriell i Norge, samtidig som statsforetaket vil delta aktivt i konkurranse om ytterligere oppdrag nasjonalt og internasjonalt.

Administrerende direktør bør ha/være:

  • Sterke lederegenskaper og erfaring fra endringsprosesser
  • Dokumentert evne til resultatoppnåelse, samt bred forhandlingserfaring
  • God relasjonsbygger
  • Gjennomføringskraft
  • Svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk

I tillegg forventes en god forståelse for Forsvaret som sentral kunde og staten som eier. Det stilles krav om at administrerende direktør blir sikkerhetsklarert. Lønn og tiltredelse etter avtale. Omdanning av LHK til statsforetak forventes å skje pr. 15. desember 2011.

Kvinner og personer med ulik etnisk bakgrunn oppfordres til å søke.

Det vil bli utarbeidet offentlig søkerliste, og eventuelle søkere må være oppmerksomme på at opplysninger om dem kan bli offentliggjort, selv om søkerne ber om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlisten.

Nærmere opplysninger eller uforpliktende samtale om stillingen fås ved kontakt med interimsstyrets leder, Inge K. Hansen (905 07 295).

Søknad med oppdatert cv sendes Forsvarsdepartementet v/ seniorrådgiver Cathrine Throne-Holst, Postboks 8126 Dep, 0032 Oslo innen 13. oktober 2011.