Historisk arkiv

Uttalelse vedr. børsloven § 6-5 første ledd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Gitt i brev til IMAREX NOS ASA

IMAREX NOS ASA
Hieronymus Heyerdahls gate 1
0160 Oslo

Deres ref

Vår ref

Dato

06/3059 FM IF

30.11.2006

Erverv av Nena AS og M-Tre Holding AS

Det vises til Kredittilsynets brev til Finansdepartementet datert 7. juli 2006. med kopier av Kredittilsynets brev til Thommessen Krefting Greve Lund AS angående Imarex ASAs erverv av Nena AS og M-Tre Holding AS. Det vises også til Finansdepartementets brev til Kredittilsynet datert 24. juli, der departementet ba om en nærmere vurdering av saksforholdet, til Kredittilsynets svarbrev 24. oktober 2006, og til møtet i Finansdepartementet med representanter fra IMAREX NOS 23. november 2006.

Departementet har vurdert saken på bakgrunn av dagens situasjon, slik den ble beskrevet på møtet mellom departementet og representanter fra IMAREX NOS ASA 23. november 2006. Departementet vurderer det slik at IMAREX NOS ASA i samsvar med børsloven § 6-5 første ledd, kan eie Nena AS og M-Tre Holding AS som heleide datterselskaper.

Det understrekes at vurderingen er gjort på bakgrunn av dagens situasjon, der Imarex som markedsplassen for derivater i råvarer ikke ser ut til å komme i konflikt med mellommannsrollen som drives i M-Tre konsernet. Det er lagt vekt på at markedsplassen Imarex, til forskjell fra markedsplasser på verdipapirområdet, har et direkte forhold til investor. Dersom virksomheten til selskap i IMAREX NOS konsernet endres på en slik måte at det kan svekke tilliten til markedsplassen, vil spørsmålet måtte tas opp til ny vurdering. Det samme gjelder dersom eierstrukturen i IMAREX NOS konsernet endres.

Departementet viser for øvrig til vårt brev datert til IMAREX ASA datert 29. august 2006 der det ble satt som vilkår for tillatelsen som ble gitt at:

Det må etableres interne instrukser for taushetsplikt som også regulerer forholdet til de øvrige selskapene i konsernet. Instruksen skal godkjennes av Kredittilsynet.

De interne instruksene må også omfatte M-Tre konsernet og Nena AS.

Med hilsen

Jan Bjørland e.f.
ekspedisjonssjef

Erling G. Rikheim
avdelingsdirektør

Gjenpart: Kredittilsynet