Historisk arkiv

Finansminister Kristin Halvorsen beklager

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Etter oppslaget i Dagbladet 5. januar vedrørende SVs syn på forbrukerboikott av Israel beklager finansminister Kristin Halvorsen at hun har bidratt til å gi et feilaktig inntrykk av norsk utenrikspolitikk.

Finansminister Kristin Halvorsen beklager

Etter oppslaget i Dagbladet 5. januar vedrørende SVs syn på forbrukerboikott av Israel gir finansminister Kristin Halvorsen følgende kommentar:

- Jeg beklager at jeg har bidratt til å gi et feilaktig inntrykk av norsk utenrikspolitikk. Det har jeg gitt uttrykk for overfor utenriksministeren, statsministeren og resten av regjeringskollegiet. Jeg vil nå bidra til å rydde opp i dette, sier finansminister Halvorsen.

- Som statsråd burde jeg ikke gått ut offentlig og tatt til orde for en politikk som det ikke flertall for i Regjeringen. Det bidrar ikke til å fremme palestinernes sak at vi får en mediedebatt om min rolle i dette, og jeg kan derfor ikke delta i denne type kampanjer.

- Det ikke noe nytt at SV mener at det er et virkemiddel for å støtte palestinernes sak og bidra til en fredelig løsning å ikke kjøpe varer fra Israel. Men som finansminister kan ikke jeg stille meg i spissen for, eller oppfordre til, en slik boikott. Dette er ikke i tråd med Regjeringens vedtatte politikk.


Publisert: 06.01.06