Historisk arkiv

Finansministerens kommentar til Norges Banks rentebeslutning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Jeg tar Norges Banks beslutning på hovedstyremøtet i dag om å heve renten med ¼ prosentpoeng til etterretning. Dette er i tråd med Norges Banks strategi om at renten skal økes gradvis, i små og ikke hyppige skritt, mot et mer normalt nivå, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Finansministerens kommentar til Norges Banks rentebeslutning

- Jeg tar Norges Banks beslutning på hovedstyremøtet i dag om å heve renten med ¼ prosentpoeng til etterretning, sier finansminister Kristin Halvorsen. Dette er i tråd med Norges Banks strategi om at renten skal økes gradvis, i små og ikke hyppige skritt, mot et mer normalt nivå.

- Norsk økonomi har vokst sterkt i snart tre år. Arbeidsmarkedet strammes til. Sysselsettingen er på rask vei oppover, og arbeidsledigheten faller. Flere bedrifter nærmer seg en kapasitetsgrense. En høyere rente vil bidra til å stabilisere utviklingen i produksjon og sysselsetting. Jeg vil igjen minne husholdningene og næringslivet om at de må ta høyde for økninger i renten når de planlegger for framtiden, sier finansminister Kristin Halvorsen.

- For å understøtte en fortsatt balansert utvikling i norsk økonomi har Regjeringen lagt stor vekt på at revisjonen av 2006-budsjettet holdes innenfor den rammen for bruk av oljeinntekter som ble lagt ved salderingen av budsjettet i høst. En vesentlig økning i bruken av oljeinntekter i dagens situasjon vil gi kraftig skjerpet konkurranse om ressurser som allerede er i bruk og føre til økt press i norsk økonomi. Det ville ikke være god politikk, og det skal vi unngå, sier finansminister Kristin Halvorsen.


Publisert: 31.05.06