Historisk arkiv

Finansministeren møtte Ecofinformann

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansminister Kristin Halvorsen møtte Ecofinformann Fernando Teixeira dos Santos 26. oktober 2007. Samtalene omfattet en rekke saker i det portugisiske formannskapets arbeidsprogram for EUs økonomi- og finansministre (Ecofin). Dette gjaldt blant annet arbeidsmarkedet, inklusive politikken for å øke kvinnedeltakelsen og problemstillinger knyttet til den såkalte flexicurity-modellen.

Finansminister Kristin Halvorsen møtte Ecofinformann Fernando Teixeira dos Santos 26. oktober 2007.

Samtalene omfattet en rekke saker i det portugisiske formannskapets arbeidsprogram for EUs økonomi- og finansministre (Ecofin). Dette gjaldt blant annet arbeidsmarkedet, inklusive politikken for å øke kvinnedeltakelsen og problemstillinger knyttet til den såkalte flexicurity-modellen.

Finansminister Teixeira dos Santos orienterte også om arbeidet med å styrke de offentlige finansene på kort og lang sikt, samt om det videre arbeidet med Lisboastrategien for vekst og sysselsetting. Fra norsk side ble det med utgangspunkt i diskusjonene den siste tiden i EU, IMF, OECD og andre fora om såkalte "Sovereign Wealth Funds", gitt en orientering om Statens pensjonsfond – utland, som allment vurderes å oppfylle kriteriene om åpenhet og godt styresett.

Under diskusjonen om klimapolitiske problemstillinger, orienterte finansminister Halvorsen om prosjektene for fangst og lagring av CO2. Finansministeren tok også opp spørsmålet om norsk deltakelse i EUs sparedirektiv for å få økt tilgang til informasjon om norske skattebetaleres bankinnskudd i EUs medlemsland.