Historisk arkiv

Finansministerens kommentar til Norges Banks rentebeslutning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Jeg tar Norges Banks beslutning i dag om å holde renten uendret på 5 prosent til etterretning. Regjeringen bidrar til en fortsatt balansert utvikling i norsk økonomi gjennom å føre en ansvarlig budsjettpolitikk, sier finansminister Kristin Halvorsen.

- Jeg tar Norges Banks beslutning i dag om å holde renten uendret på 5 prosent til etterretning. Jeg merker meg også at Norges Bank har senket referansebanen for styringsrenten noe i forhold til rentebanen banken så for seg i juni, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Norsk økonomi har vokst sterkt i over fire år og aktiviteten er på et høyt nivå. Mer enn 150 000 flere er sysselsatt de siste to årene og arbeidsledigheten er lav. I likhet med Finansdepartementet forventer Norges Bank en viss avmatning i veksten til neste år.

- Regjeringen bidrar til en fortsatt balansert utvikling i norsk økonomi gjennom å føre en ansvarlig budsjettpolitikk. Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2008 er i overensstemmelse med handlingsregelen for budsjettpolitikken, som legger opp til at bruken av oljepenger bør øke langsommere enn forventet realavkastning i perioder med høy aktivitet i økonomien, sier finansminister Kristin Halvorsen.