Historisk arkiv

Vekst i økonomien skal gi nye grupper arbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Den sterke veksten i økonomien har gitt en klar bedring i arbeidsmarkedet, sier finansminister Kristin Halvorsen. Regjeringen starter i dag arbeidet med budsjettet for 2008 på Thorbjørnrud hotell på Jevnaker. Fortsatt høy sysselsetningen er et av målene med prioriteringene i budsjettet for neste år.

Det er rammen for neste budsjettår som nå legges under  budsjettkonferansen. Den avholdes hvert år i mars. Her presenterer Finansdepartementet oppdatert informasjon om den forventede økonomiske utviklingen og arbeidet med å prioritere mellom de ulike satsingsområdene begynner.

I fjor økte sysselsettingen med hele 77 000 personer i Norge. Dette er den største sysselsettingsveksten som noensinne er registrert. Veksten i arbeidsstyrken har vært sterk for personer over 55 år, blant unge arbeidstakere og blant innvandrere.

-  Denne utviklingen er svært gledelige. Samtidig er store grupper  fortsatt utenfor arbeidsstyrken og vi vet at en god del av disse ønsker å jobbe. Den gode situasjonen i arbeidsmarkedet gir oss en unik mulighet til å inkludere dem i arbeidslivet, sier Halvorsen. Hun understreker samtidig at flere i arbeid er en forutsetning for  at samfunnet skal klare å løse de oppgavene som Regjeringen har satt seg som mål.

Her finner du mer informasjon om arbeidet med budsjettene.