Historisk arkiv

Finansministerens kommentar til Norges Banks rentebeslutning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Det er viktig å føre en politikk som bidrar til en stabil utvikling for norske bedrifter og husholdninger, og som legger til rette for at de gode tidene skal fortsette. Regjeringen vil bidra til dette gjennom budsjettpolitikken, sier finansminister Kristin Halvorsen.

- Jeg tar Norges Banks beslutning i dag om å holde renten uendret på 5¼ pst. til etterretning, sier finansminister Kristin Halvorsen. Rentebeslutningen var i tråd med Norges Banks signaler om renteutviklingen i den pengepolitiske rapporten fra oktober.

Hovedstyret har som et alternativ vurdert å øke renten ved dette møtet. I pressemeldingen fra Norges Bank vises det til at analysene i Pengepolitisk rapport 1/08 taler for at styringsrenten fram mot sommeren kan bli satt videre opp.

- Siden Regjeringen tok over har mer enn 200 000 flere personer kommet i arbeid, og arbeidsledigheten har falt til et historisk lavt nivå. Samtidig har usikkerheten rundt den videre utviklingen i verdensøkonomien og norsk økonomi økt de siste månedene. Det er viktig å føre en politikk som bidrar til en stabil utvikling for norske bedrifter og husholdninger, og som legger til rette for at de gode tidene skal fortsette. Regjeringen vil bidra til dette gjennom budsjettpolitikken, sier finansminister Kristin Halvorsen.