Historisk arkiv

Finansministerens kommentar til Norges Banks rentebeslutning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

- Rentebeslutningen er som ventet i markedet og i tråd med Norges Banks signaler om renteutviklingen i den pengepolitiske rapporten fra oktober, sier finansminister Kristin Halvorsen.

- Jeg tar Norges Banks beslutning i dag om å holde renten uendret til etterretning. Rentebeslutningen er som ventet i markedet og i tråd med Norges Banks signaler om renteutviklingen i den pengepolitiske rapporten fra oktober, sier finansminister Kristin Halvorsen. 

Utsiktene for den økonomiske veksten internasjonalt har blitt mer usikre de siste månedene, og det har vært store svingninger i finansmarkedene. Norges Bank skriver blant annet følgende i sin pressemelding: ”Konsumprisene har steget mer enn ventet, og veksten i norsk økonomi er fortsatt sterk. Samtidig er det utsikter til svakere vekst i verdensøkonomien.”

- Aktiviteten i norsk økonomi har holdt seg godt oppe. De siste tallene viser blant annet at produksjonen er høy, og at sysselsettingen fortsetter å øke. Høy vekst i verdensøkonomien og prisoppgang på norske eksportvarer har gitt viktige bidrag til lønnsomheten i norsk næringsliv. Samtidig er kostnadsnivået i Norge høyt. I lys av svakere vekstutsikter internasjonalt er det viktig at vi i tiden framover unngår en særnorsk høy kostnadsvekst og svekket konkurranseevne. Regjeringen legger stor vekt på dette hensynet i utformingen av budsjettpolitikken, sier finansminister Kristin Halvorsen.

Se også pressemelding fra Norges Bank