Historisk arkiv

Kristin Halvorsen til Davos

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Finansdepartementet

Finansminister Kristin Halvorsen deltok på World Economic Forums konferanse i Davos. Finansministeren holdt innlegg om og diskuterte blant annet statlige investeringsfond og deres rolle i de internasjonale finansmarkedene og klimautfordringene.

- Jeg benytter enhver anledning til å sette klimaspørsmålet på dagsordenen i internasjonale fora. Jeg ser fram til å delta i debatter om dette i Davos, sier finansminster Kristin Halvorsen som også skal diskutere klima i egne møter med finansminister Trevor Manuel fra Sør Afrika, finansminister P. Chidambaram fra India, EU-kommisær Jouaquin Almunia og den britiske miljøminister Hilary Benn.

Bakgrunnen for at statlige fond debatteres er en internasjonal bekymring for at såkalte Sovereign Wealth Funds (SWF) skal ta politiske og ikke forretningsmessige hensyn når de foretar sine investeringer. Det er også kritikk mot at manglende åpenhet rundt fondenes virksomhet kan virke destabiliserende på verdens finansmarkeder. Forvaltingen av Statens Pensjonsfond - Utland  blir i denne sammenheng trukket fram som et positivt eksempel på grunn av fondets klare rolle som finansiell investor med forretningsmessig fokus og utstrakt grad av åpenhet.

Les mer her:
Norway’s position in the debate on Sovereign Wealth Funds
- We need a global contract

Se også finansministerens møteplan i kalenderen

_____________________________